wtorek, 7 listopada 2017

CIY: Flavourful curry.









Hello my lovely readers! Today I'll share with you with simple recipe that will be perfect for cold and rainy days. As you already know, cooking is one of my passions, so today I'll take you on a culinary journey to India, where curry is well-seasoned and so, so flavorful that you will ask for seconds without any doubts. 


To make that curry you'll need:
chicken's breast, 3 big onions, tomatoes, rapeseed oil (but you can use coconut oil as well - I recommend refined one) and spices: fresh ginger, turmeric, chilli peppers, garlic, roman cumin, garam masala and sweet pepper.

Step-by-step:
1. Fry the onion on rapeseed oil.
2. In the meanwhile, cut chilli pepper and chicken into small pieces, grate ginger and garlic on the grater and mash the roman cumin.
3. When onion will be ready, add all the spices to it, stirring constantly in the pan.
4. Add small pieces of chicken - don't stop stirring  and when the chicken's protein is cut off - add chopped tomatoes.
5. Casserole the dish for about 1 hour until the water will be reduced.

I hope that you'll like my idea for delicious dish, my dear readers!

Witajcie moi drodzy! Dzisiaj podzielę się z Wami prostym przepisem, który idealnie sprawdzi się podczas zimnych oraz deszczowych dni. Jak już wiecie, gotowanie to jedna z moich pasji i w powyższym poście zabiorę Was w kulinarną podróż do Indii, gdzie curry jest tak aromatyczne i dobrze doprawione, że bez wahania poprosicie o dokładkę.

Do przygotowania tego curry potrzebujecie:
piersi z kurczaka, 3 duże cebule, olej rzepakowy (choć dobrym rozwiązaniem może być takie olej kokosowy - do smażenia polecam ten rafinowany) i przypraw: świeży imbir, kurkumę, papryczkę chili, czosnek, kmin rzymski, garam masala i słodką paprykę.

Step-by-step:
1. Podsmaż cebulę na oleju rzepakowym.
2. W międzyczasie pokrój papryczkę chili oraz kurczaka na małe kawałki, zetrzyj czosnek i imbir na tarce i zmiel kmin rzymski.
3. Kiedy cebula będzie gotowa, dodaj do niej wszystkie przyprawy, cały czas energicznie mieszając całość na patelni.
4. Dodaj kurczaka - w momencie, gdy białko w kurczaku się zetnie - dodaj do reszty pomidory, które powinny być pokrojone na małe kawałki.
5. Duś całość przez godzinę, aż do zredukowania wody.

Mam nadzieję, że spodoba się Wam mój przepis, moi drodzy!

11 komentarzy:

  1. Smacznie wygląda :D
    rilseee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Ślinka cieknie na sama myśl o tym daniu, uwielbiam kuchnie indyjską. Z wielką chęcią wypróbuję Twój przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. I love cooking too, dear Ivonne! And your curry seems to be so good! I am sure that it was such a success! I watched a programme about Polish recipes and I thought of you, you must cook so good things! Hope you have a nice day, dear friend!
    DenisesPlanet.com

    OdpowiedzUsuń
  4. ahh I'm craving a curry now!

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj bardzo mi się podoba ten przepis. Chętnie wypróbuję :)
    Mój blog - Klik

    OdpowiedzUsuń
  6. I wanted to pin this so I could try it some time, but couldn't. Damn it!! Looks so tasty!
    Thanks for sharing Iwona.

    http://missymayification.blogspot.co.uk

    http://missymayification.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń